Kompakt luksus: Nye Mercedes-Benz A-Klasse sedan

Lørenskog, 26. juli 2018) Kompaktfamilien får sitt syvende medlem når A-Klasse sedan lanseres mot slutten av 2018. Blant høydepunktene er teknologi fra S-Klasse, infotainmentsystemet MBUX og aerodynamisk rekord for en serieprodusert bil. A-Klasse sedan får sin verdenspremiere på motormessen i Paris (4.-14. oktober).

– Med A-Klasse introduserte vi teknologi og luksus som tidligere var forbeholdt biler i klassen over. Når vi nå lanserer en sporty sedan av en allerede populær modell tror vi på et betydelig løft for denne karosserivarianten, sier Audun Hermansen, PR- og informasjonssjef i Mercedes-Benz personbil.

Sporty kompaktsedan

Den nye modellen har mange likhetstrekk med dagens A-Klasse og skilles i stor grad av karosseriformen. Blant annet har bagasjeromskapasiteten økt med 50 liter og rommer nå totalt 420 liter. Den aerodynamiske utformingen gir A-Klasse sedan en rekordlav cd-verdi på 0,22, noe som overgår den tidligere rekordholderen CLA Coupé. Innvendig får baksetepassasjerene det mer luftig med bedret takhøyde.

Intelligent stemmestyring

Interiøret i A-Klasse sedan følger vinneroppskriften fra sin søstermodell og blir den andre Mercedes-Benz-modellen som får det avanserte multimediesystemet MBUX – Mercedes-Benz User Experience. En unik egenskap ved dette systemet er evnen til å lære takket være kunstig intelligens. MBUX kan på den måten tilpasses ulike brukere, enten manuelt, eller ved å la bilen komme med forslag basert på tidligere adferd.

Ytterligere styrker inkluderer Widescreen-cockpiten med berøringsskjerm, «augmented reality» og intelligent stemmestyring som aktiveres med kommandoen «Hey, Mercedes». For kunder som ikke er komfortable med denne måten å navigere på er det også mulig å bruke «touchpaden» i midtkonsollen eller de berøringsfølsomme knappene på rattet.

Klasseledende assistansesystem

Nye A-Klasse sedan har de samme assistansesystemene man finner i dagens S-Klasse, noe som gir den høyeste graden av aktive sikkerhetsfunksjoner i dette segmentet. For første gang kan A-Klasse kjøre semiautonomt grunnet forbedrede sensorer som gjør det mulig «å se» opptil 500 meter fremover. Den benytter også kart- og navigasjonsdata for å hjelpe sjåføren i en rekke situasjoner, som å tilpasse hastigheten når den nærmer seg svinger, veikryss eller rundkjøringer.

Modellen leveres med aktiv bremseassistent som standard. Avhengig av situasjonen kan dette effektivt bidra til å redusere konsekvensene av en kollisjon i trafikk med langsomme, stoppende eller stasjonære biler. A-Klasse sedan kan også oppdage kryssende fotgjengere og syklister.

Introduksjonsmotorer

Fra salgsstarten i høst tilbys A-Klasse sedan med to nye, effektive motorer. Bensindrevne A 200 med 163 hestekrefter og 250 Nm, samt A 180 d med 116 hestekrefter og 260 Nm. Begge alternativer får en 7G-DCT dobbeltclutch girkasse som standard.

Mer informasjon om A-Klasse sedan

 

Kilde: http://www.mynewsdesk.com/no/mercedes-benz-personbil/pressreleases/kompakt-luksus-nye-mercedes-benz-a-klasse-sedan-2600307

Meny

Del dette

Kanskje dine venner også vil like dette?